Aangenaam … Mirabelle Scheelings


Mirabelle Scheelings

Mirabelle Scheelings studeert met lof af als stylist en interieurvormgever aan interieuracademie Artemis te Amsterdam. Zij bedenkt concepten voor Hij en Zij kledingwinkels (inmiddels WE) en ze ontwerpt en produceert een collectie producten waaronder kaarsen, kussens, kaarsenhouders en een lamp in de stijl van
 HIJ en ZIJ. Hiermee trekt ze de aandacht van HEMA en de Bijenkorf waar ze een collectie interieuraccessoires en een tentoonstelling over Artemis en Styling, ontwerpt en samenstelt.

In 1997 gaat ze voor het toonaangevende woontijdschrift VT Wonen werken als redacteur en stylist. Ze selecteert nieuwe producten en materialen die een plaats krijgen in haar rubriek Woonbasics. Ze bezoekt beurzen en winkels in Milaan, Keulen, Parijs en Stockholm. Vervolgens wordt ze gevraagd om het tijdschrift 101 woonideeën te restylen en geeft ze leiding aan de woonredactie, stylisten en fotografen. Dan beginnen particulieren haar om advies te vragen en helpt ze haar klanten bij het inrichten van hun huis en bedrijf.

Al doende ontwikkelt Mirabelle een visie op interieurontwerp die verder gaat dan puur het maken van een meubelopstelling of een kleuradvies. Zij vindt dat je je prettig moet voelen in een ruimte wat volgens haar bepaald wordt door de mate waarin je al je zintuigen voedt. Wat je ziet (de ruimte en de meubels) wordt aangevuld door wat je hoort (muziek, geluiden van een huis), wat je ruikt (geurend cederhout, verse bloemen of appeltaart), wat je voelt (de stof van een bank, het materiaal) en proeft (vers brood, een goed glas wijn, natuurlijke ingrediënten). Je brengt vaak hele dagen door op kantoor, staat in de of in de supermarkt waar
 je verstoken blijft van frisse, natuurlijke lucht. Je bevindt je buitenshuis vaak in drukke ruimtes waar goedkope materialen de boventoon voeren, kunststoffen bureaus, TL verlichting allemaal zaken die je zintuigen geen goed doen. In je eigen huis kun je dat meer dan goed maken. Daar kun je jezelf voeden, opladen en ontspannen. Wanneer je “thuis” in balans is, geef je jezelf een groot en eigenlijk onmisbaar cadeau. Je voelt je er goed met al je zintuigen.

 

En zo ontstaat BLOS. Haar interieurconcepten bureau.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren